Zorgaanbod - Residentie Buitenzorg
Adoe, ramah tamah in een sfeer van tempo doeloe met de geur van verse boemboes?’ Bij Residentie Buitenzorg is dit dagelijkse kost. In onze WLZ gecertificeerde zorginstelling staan warmte, gastvrijheid en respect voorop. Ons zorgaanbod is zeer compleet en bestaat uit dagverzorging, thuiszorg, verpleeghuiszorg, huishoudelijke zorg en maaltijdvoorziening. Wij zijn gespecialiseerd in wonen, zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen of ouderen die zich met onze cultuur verwant voelen. Onze ervaring is dat ouderen met een Surinaamse of Antalliaanse achtergrond zich ook thuisvoelen in onze doelgroepgerichte zorg. In het Noorden en Oosten van Nederland zijn we dé full-service woonzorgorganisatie voor cultuurspecifieke zorg met roots in de gordel van smaragd. We zijn gevestigd in Groningen, Assen, Drachten en Almelo.
Indonesische ouderenzorg, senang zorg, senang, molukse ouderenzorg, chinese ouderenzorg, thuiszorg, moluks, indonesisch, dagbesteding, indonesische maaltijden, molukse maaltijden, ouderenzorg almelo, ouderenzorg groningen, ouderenzorg assen, ouderenzorg drachten, assen, drachten, groningen, almelo, antilliaanse ouderenzorg, surinaamse ouderenzorg, verzorgingstehuis, maaltijdservice, bejaardentehuis, woonzorgcentra, residentie buitenzorg, adeline schiphuis, alfons schiphuis, nederlandse-indische ouderen, allochtone ouderen, nederland, indonesie, china, indische ouderenzorg
15407
page-template-default,page,page-id-15407,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16095
 

Zorgaanbod

In onze WLZ gecertificeerde zorginstelling staan warmte, gastvrijheid en respect voorop. Ons zorgaanbod is zeer compleet en bestaat uit:

Verpleeghuiszorg
In Groningen bieden wij 24 uur zorg aan mensen met een intensieve zorgvraag. De verpleegafdeling bestaat uit 10 kamers. Door de kleinschaligheid en de aandacht voor de cultuur voelen de bewoners zich vertrouwt en thuis.
Onze zorgverleners passen de zorg aan op uw persoonlijke wensen en interesses. Wij vinden het belangrijk dat u, waar mogelijk, zoveel mogelijk de regie over de zorg in handen houdt.

Op onze verpleegafdeling wonen ouderen met een vorm van dementie als ouderen met een somatische zorgvraag. Wij vinden het erg belangrijk dat u zich senang voelt en besteden daarom veel aandacht aan warmte, gastvrijheid, respect en betrokkenheid van familie. Daarnaast zorgen wij natuurlijk iedere dag voor een heerlijke (Indische) maaltijd.

Voor opname op de verpleegafdeling is een indicatie met 100% verblijf nodig op grond van de Wet Langdurige Zorg (WLZ).
Zowel de zorgkosten als de woonlasten worden vanuit de Wlz bekostigd door het Zorgkantoor.
Voor deze zorg met verblijf betaalt u een hoge eigen bijdrage aan het CAK. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen.

Thuiszorg
Ook in onze thuiszorgappartementen leveren wij zorg aan ouderen met een WLZ. Het gaat dan om een zogenaamd volledig pakket thuis. Wanneer uw zorgvraag intensiever wordt, maar u nog wel zelfstandig kunt wonen, kan u hiervoor een WLZ VPT aanvragen.

U kunt een indicatie voor een WLZ aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Wij ondersteunen u graag bij het aanvragen van een indicatie als dat nodig is.

Voor opname op onze verpleegafdeling kunt u altijd contact met ons opnemen. Het kan zijn dat wij op het moment van aanvraag geen plek hebben op de afdeling. In dat geval noteren wij uw gegevens op onze wachtlijst en nemen wij direct contact met u op als er een plekje vrijkomt.

 

-WMO

Huishoudelijke hulp.
Bij Residentie Buitenzorg is het mogelijk om een aanvraag te doen voor huishoudelijke hulp. Kunt u zelf het huishouden niet meer doen? Wellicht kunnen wij dan wat taken van u overnemen. Mogelijk komt u in aanmerking voor een indicatie huishoudelijke hulp. Onder huishoudelijke hulp bestaat bijvoorbeeld stofzuigen, ramen lappen, het sanitair en de keuken schoonmaken.
In sommige gevallen is er meer ondersteuning nodig, bijvoorbeeld bij het regelen van financiën of het plannen van dagelijkse activiteiten. In die situaties bieden wij tevens individuele begeleiding.
Huishoudelijke hulp en individuele begeleiding vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente is hiervoor verantwoordelijk.
Aanvraag: U kunt huishoudelijke hulp en individuele begeleiding aanvragen via het Wmo-loket van uw betreffende gemeente. Indien gewenst kunnen wij u hierbij helpen.

Eigen bijdrage: Voor de huishoudelijke hulp en individuele begeleiding betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van uw eigen bijdrage stelt de gemeente vast op basis van uw inkomen en vermogen.

Wachtlijst: Er is voor huishoudelijke hulp en individuele begeleiding geen wachtlijst.

 

-ZVW

Woont u zelfstandig in uw huis, maar heeft u verpleging en/of persoonlijke verzorging nodig? Wij bieden persoonlijke verzorging en verpleging in de vorm van wijkverpleging (thuiszorg) bij u thuis in Groningen en Almelo. Samen met onze wijkverpleegkundige bespreekt u uw wensen en welke zorg u nodig heeft. Gezien de kleinschaligheid van Residentie Buitenzorg en het kleine team waarmee wij zorg leveren, krijgt u uw eigen contactpersoon voor al uw vragen. Veranderingen in uw gezondheid worden snel opgemerkt.

Mocht uw eigen huis niet meer voldoen gezien uw zorgvraag dan is verhuizen naar een zelfstandig appartement in één van onze locaties een ideale oplossing. Wij bieden appartementen in Groningen aan de Grote Beerstraat en in Almelo aan de Rijnstraat.
Voor wijkverpleging betaalt u geen eigen bijdrage. Wijkverpleging valt onder de Zorgverzekeringswet en wordt betaalt via uw zorgverzekering. Voor uw zorgverzekering betaalt u maandelijks een premie. De zorg gaat niet ten laste van uw eigen risico.

Wachtlijst: Er is voor wijkverpleging geen wachtlijst. Het is verstandig om met ons te overleggen bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent, wij hebben met verschillende verzekeraars afspraken.

Maaltijdvoorziening
Naast de overige diensten, bieden wij maaltijdvoorziening aan. Meestal is dit in combinatie met andere vormen van zorg, maar dit hoeft niet! Wij bieden heerlijke Indisch/Molukse maaltijden volgens authentieke receptuur. Ook wordt er op bepaalde dagen met smaak Surinaams/Antilliaans gekookt. Natuurlijk ontbreekt ook af en toe de Hollandse pot niet. De maaltijden worden met zorg bereid, waarbij verse producten worden gebruikt. Gezond en smaakvol eten staat bij ons voorop. Lekker eten bevordert het senang gevoel en daarmee de gezondheid. Mensen met een WLZ of WMO indicatie kunnen gebruik maken van de maaltijdvoorziening. In het geval van WMO geldt dit voor de dagen waarop de WMO is toegekend. Voor de WLZ is dit voor dag. Indien u geen indicatie heeft is het met de Zvw mogelijk om tegen een betaling een maaltijd te verkrijgen, de kosten bedragen 8 euro.

Bij interesse neem hier contact met ons op.