Wonen met intensieve zorg - Residentie Buitenzorg
Adoe, ramah tamah in een sfeer van tempo doeloe met de geur van verse boemboes?’ Bij Residentie Buitenzorg is dit dagelijkse kost. In onze WLZ gecertificeerde zorginstelling staan warmte, gastvrijheid en respect voorop. Ons zorgaanbod is zeer compleet en bestaat uit dagverzorging, thuiszorg, verpleeghuiszorg, huishoudelijke zorg en maaltijdvoorziening. Wij zijn gespecialiseerd in wonen, zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen of ouderen die zich met onze cultuur verwant voelen. Onze ervaring is dat ouderen met een Surinaamse of Antalliaanse achtergrond zich ook thuisvoelen in onze doelgroepgerichte zorg. In het Noorden en Oosten van Nederland zijn we dé full-service woonzorgorganisatie voor cultuurspecifieke zorg met roots in de gordel van smaragd. We zijn gevestigd in Groningen, Assen, Drachten en Almelo.
Indonesische ouderenzorg, senang zorg, senang, molukse ouderenzorg, chinese ouderenzorg, thuiszorg, moluks, indonesisch, dagbesteding, indonesische maaltijden, molukse maaltijden, ouderenzorg almelo, ouderenzorg groningen, ouderenzorg assen, ouderenzorg drachten, assen, drachten, groningen, almelo, antilliaanse ouderenzorg, surinaamse ouderenzorg, verzorgingstehuis, maaltijdservice, bejaardentehuis, woonzorgcentra, residentie buitenzorg, adeline schiphuis, alfons schiphuis, nederlandse-indische ouderen, allochtone ouderen, nederland, indonesie, china, indische ouderenzorg
15553
page-template-default,page,page-id-15553,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16095
 

Wonen met intensieve zorg

Residentie Buitenzorg biedt verpleeghuiszorg in een kleinschalige beschermde woonvorm van tien units met een gemeenschappelijke woonkamer. Iedere  oudere heeft zijn of haar eigen kamer en de badkamer wordt gedeeld met een andere oudere.

Hebt u 24 uur per dag intensieve verpleging, persoonlijke verzorging en behandeling nodig? Intensieve oftewel langdurige zorg verlenen wij in uw thuissituatie of in één van onze woonzorglocaties. In veel gevallen is verhuizen de beste optie. Onze locaties bestaan uit zelfstandige appartementen waar u intensieve zorg kunt krijgen. U kunt kiezen voor zorg zonder verblijf in de vorm van een volledig pakket thuis (vpt) of modulair pakket thuis (mpt). In beide gevallen betaalt u zelf uw woonlasten en wordt de zorg betaalt vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) vanwege het zorgkantoor.

Intensieve zorg zonder verblijf is een goede optie voor echtparen of stellen die samen willen blijven wonen. In al onze woonzorglocaties bieden wij echtparen of stellen de mogelijkheid om samen te blijven wonen met intensieve zorg voor één of beide echtgenoten of partners .

In Groningen bieden wij daarnaast ook zorg met verblijf aan in de vorm van kleinschalig groepswonen. Zowel de zorg als de woonlasten worden vanuit de Wlz betaalt. Het kleinschalig groepswonen wordt ook wel aangeduid als het verpleeghuis. Bij ons staat het senang wonen en leven echter voorop.

Wij vinden het belangrijk dat u zich senang voelt. Daarom besteden we veel aandacht aan zaken als warmte, gastvrijheid, respect en de betrokkenheid van familie. En natuurlijk zorgen we iedere dag voor een heerlijke maaltijd. Voor intensieve zorg hebt een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Over de verschillende mogelijkheden voor intensieve zorg gaan wij graag met u in gesprek. Wij ondersteunen u bij het aanvragen van een indicatie als dat nodig is.

  • Aanvraag : U kunt een indicatie voor intensieve zorg aanvragen bij het CIZ. Zij beoordelen of u recht hebt op een indicatie. Wij ondersteunen u graag bij het aanvragen van een indicatie als dat nodig is.
  • Eigen bijdrage: Voor intensieve of langdurige zorg betaalt u een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van of u kiest voor zorg met verblijf of zonder verblijf. Er wordt gewerkt met een hoge en een lage eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt vastgesteld door het CAK en is afhankelijk van uw inkomen (en vermogen).
  • Locaties:
    • Zorg met verblijf: Groningen
    • Zorg zonder verblijf: Groningen, Assen, Almelo, Drachten
  • Wachtlijst: Er kan voor wonen met intensieve zorg een wachtlijst zijn. Dit is afhankelijk van de locatie. Informeert u bij ons of er een wachtlijst is.