Wonen met langdurige intensieve zorg - Residentie Buitenzorg
Adoe, ramah tamah in een sfeer van tempo doeloe met de geur van verse boemboes?’ Bij Residentie Buitenzorg is dit dagelijkse kost. In onze WLZ gecertificeerde zorginstelling staan warmte, gastvrijheid en respect voorop. Ons zorgaanbod is zeer compleet en bestaat uit dagverzorging, thuiszorg, verpleeghuiszorg, huishoudelijke zorg en maaltijdvoorziening. Wij zijn gespecialiseerd in wonen, zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen of ouderen die zich met onze cultuur verwant voelen. Onze ervaring is dat ouderen met een Surinaamse of Antalliaanse achtergrond zich ook thuisvoelen in onze doelgroepgerichte zorg. In het Noorden en Oosten van Nederland zijn we dé full-service woonzorgorganisatie voor cultuurspecifieke zorg met roots in de gordel van smaragd. We zijn gevestigd in Groningen, Assen, Drachten en Almelo.
Indonesische ouderenzorg, senang zorg, senang, molukse ouderenzorg, chinese ouderenzorg, thuiszorg, moluks, indonesisch, dagbesteding, indonesische maaltijden, molukse maaltijden, ouderenzorg almelo, ouderenzorg groningen, ouderenzorg assen, ouderenzorg drachten, assen, drachten, groningen, almelo, antilliaanse ouderenzorg, surinaamse ouderenzorg, verzorgingstehuis, maaltijdservice, bejaardentehuis, woonzorgcentra, residentie buitenzorg, adeline schiphuis, alfons schiphuis, nederlandse-indische ouderen, allochtone ouderen, nederland, indonesie, china, indische ouderenzorg
15553
page-template-default,page,page-id-15553,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16095
 

Wonen met langdurige intensieve zorg

Residentie Buitenzorg biedt de mogelijkheid van zelfstandig wonen in een eigen appartement met intensieve zorg én verpleeghuiszorg in een kleinschalige beschermde woonvorm (verpleegunit) die bestaat uit 10 kamers met een gemeenschappelijke woonkamer en eigen of gedeeld sanitair.  

Hebt u 24 uur per dag intensieve verpleging, persoonlijke verzorging en behandeling nodig? In Groningen kunt u kiezen voor onze kleinschalige verpleegunit Deze unit is qua sfeer en aankleding speciaal gericht op onze doelgroep. Voor opname op onze verpleegafdeling is een indicatie met verblijf nodig op grond van de Wet langdurige zorg (Wlz). Zowel de zorgkosten als de woonlasten worden vanuit de Wlz bekostigd door het Zorgkantoor (Menzis). Voor deze zorg met verblijf betaalt u een hoge eigen bijdrage aan het CAK. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen.

Kunt u nog zelfstandig thuis wonen met intensieve zorg en ondersteuning? In Groningen en Almelo verhuren wij appartementen met de mogelijkheid van intensieve zorg. U huurt dan zelf een appartement van ons. In veel gevallen is het mogelijk om te huren met recht op huurtoeslag. Of u recht hebt op huurtoeslag is afhankelijk van uw inkomen. De zorg kan in een thuissituatie ook gefinancierd worden vanuit de Wlz. Daarvoor is wel een indicatie nodig zonder verblijf. U kunt kiezen voor een volledig pakket thuis (vpt) of een modulair pakket thuis (mpt). Bij een vpt maakt u afspraken met 1 aanbieder, bijvoorbeeld met ons. Voor mpt geldt dat u meerdere aanbieders kunt combineren. Wij maken u graag wegwijs in de mogelijkheden die er zijn om zelfstandig wonen met intensieve zorg te combineren op één van onze locaties. In geval van zorg zonder verblijf betaalt u een zogenaamde lage eigen bijdrage.

In Almelo ontvangen minimaal 3 (en maximaal 26) bewoners wonen en zorg. 100% van deze bewoners ontvangt zorg op basis van vpt of mpt.   .      .

Voor langdurige zorg met verblijf en zonder verblijf (in de vorm van vpt of mpt) vanuit de Wlz hebt u een indicatie nodig die afgegeven wordt door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Wij kunnen u ondersteunen bij het indienen van een aanvraag voor langdurige zorg.

Voor echtparen of stellen waar voor beide of één van beide langdurige intensieve zorg nodig is,  bieden wij in Groningen en Almelo de mogelijkheid om samen te blijven wonen met langdurige intensieve zorg. U huurt dan zelf een appartement, terwijl de zorg vanuit de Wlz wordt gefinancierd. Voor echtparen of stellen kan dit uitkomst bieden. In onze verpleegunit in Groningen bestaat de mogelijkheid om samen opgenomen te worden niet.

Wij vinden het belangrijk dat u zich senang voelt. Daarom besteden we veel aandacht aan zaken als warmte, gastvrijheid, respect en de betrokkenheid van familie. En natuurlijk zorgen we iedere dag voor een heerlijke maaltijd.

  • Aanvraag : U kunt een indicatie voor intensieve zorg aanvragen bij het CIZ. Zij beoordelen of u recht hebt op een indicatie. Wij ondersteunen u graag bij het aanvragen van een indicatie als dat nodig is.
  • Eigen bijdrage: Voor intensieve of langdurige zorg betaalt u een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van of u kiest voor zorg met verblijf of zonder verblijf. Er wordt gewerkt met een hoge en een lage eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage wordt vastgesteld door het CAK en is afhankelijk van uw inkomen (en vermogen).
  • Locaties:
    • Zorg met verblijf: Groningen
    • Zorg zonder verblijf: Groningen, Assen, Almelo.

Wachtlijst: Er kan voor wonen met intensieve zorg een wachtlijst zijn. Dit is afhankelijk van de locatie. Informeert u bij ons of er een wachtlijst is.