Wie zijn wij? - Residentie Buitenzorg
Adoe, ramah tamah in een sfeer van tempo doeloe met de geur van verse boemboes?’ Bij Residentie Buitenzorg is dit dagelijkse kost. In onze WLZ gecertificeerde zorginstelling staan warmte, gastvrijheid en respect voorop. Ons zorgaanbod is zeer compleet en bestaat uit dagverzorging, thuiszorg, verpleeghuiszorg, huishoudelijke zorg en maaltijdvoorziening. Wij zijn gespecialiseerd in wonen, zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen of ouderen die zich met onze cultuur verwant voelen. Onze ervaring is dat ouderen met een Surinaamse of Antalliaanse achtergrond zich ook thuisvoelen in onze doelgroepgerichte zorg. In het Noorden en Oosten van Nederland zijn we dé full-service woonzorgorganisatie voor cultuurspecifieke zorg met roots in de gordel van smaragd. We zijn gevestigd in Groningen, Assen, Drachten en Almelo.
Indonesische ouderenzorg, senang zorg, senang, molukse ouderenzorg, chinese ouderenzorg, thuiszorg, moluks, indonesisch, dagbesteding, indonesische maaltijden, molukse maaltijden, ouderenzorg almelo, ouderenzorg groningen, ouderenzorg assen, ouderenzorg drachten, assen, drachten, groningen, almelo, antilliaanse ouderenzorg, surinaamse ouderenzorg, verzorgingstehuis, maaltijdservice, bejaardentehuis, woonzorgcentra, residentie buitenzorg, adeline schiphuis, alfons schiphuis, nederlandse-indische ouderen, allochtone ouderen, nederland, indonesie, china, indische ouderenzorg
15502
page-template-default,page,page-id-15502,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16095
 

Wie zijn wij?

Residentie Buitenzorg is een Wtzi-toegelaten zorginstelling. Wij werken voor specifieke doelgroepen. Van huis uit is onze zorgdienstverlening afgestemd op Indische en Molukse ouderen en ouderen die affiniteit hebben met deze achtergrond. Voor deze doelgroep leveren wij diensten op het vlak van wonen, zorg en welzijn. Bij onze dienstverlening staan begrippen als warmte, gastvrijheid en respect voorop zodat men zich bij ons ‘senang’ voelt. Uiteraard staat bij ons ook de befaamde Indische eetcultuur centraal als element van het sociaal maatschappelijke leven. Ons werkgebied omvat de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, evenals de regio Twente.

Het Ontstaan

In Nederland bestaan sinds de vijftiger jaren van de vorige eeuw verschillende woonzorgorganisaties voor Indische en Molukse ouderen. In het Noorden was dit echter nog niet het geval. In 2005 is de vraag aan mevrouw Schiphuis-Piël gesteld om een dergelijke instelling, passend voor de doelgroep, te realiseren. Een huis waarin alle geuren, smaken en geluiden zijn zoals zij dat zelf thuis gewend was. Niet alleen de Hollandse pot, maar vooral authentiek Indisch eten zoals dat thuis bij de doelgroep gemaakt wordt. Een huis vol van muziek en verhalen van tempo doeloe.

Mevrouw Schiphuis heeft in juli 2005 een behoeftepeiling gedaan onder de doelgroep. Er kwamen meer dan 200 mensen op af en velen schreven zich na de presentatie in. Hierop hebben mevrouw Schiphuis en haar man besloten dat zij ervoor wilden zorgen dat er in het noorden ook een zorginstelling zou komen voor Indische en Molukse ouderen. Door hun toewijding en inzet van hun eigen private middelen is het gelukt om in 2005 Stichting Residentie Buitenzorg op te zetten.

Groei
In 2006 is Residentie Buitenzorg officieel toegelaten als erkende AWBZ-zorginstelling (nu WLZ-zorginstelling), van thuiszorg tot en met behandeling. In 2007 is Residentie Buitenzorg gestart met het verlenen van dagverzorging en thuiszorg in Groningen. In 2009 is het complex in Paddepoel gerealiseerd, de zorg wordt geleverd in volwaardige appartementen wonen-zorg gescheiden, met 24-uurs zorg binnen het complex. Daarnaast is er een kleinschalig verpleegunit verwezenlijkt. In 2010 hebben wij voor de unit een BOPZ-erkenning ontvangen.

Hoe kleinschalig ook alle disciplines zijn bij ons in dienst (onder meer ouderenarts, GZ-psycholoog, ergotherapeut en anderen). Naast de ontwikkelingen in Groningen is in 2008 gestart met de dagverzorging in Assen en inmiddels ook thuiszorg. Vervolgens is in 2011 de dagverzorging gestart in Almelo en Drachten.

Visie

‘Bij ons voelt u zich senang!’ is ons motto! Onze dienstverlening is specifiek afgestemd op de cultuur en leefgewoonten van onze doelgroep. Warmte, respect, gastvrijheid en natuurlijk lekker eten zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Onze dienstverlening sluit zoveel mogelijk aan bij de sfeer die eigen is voor de Indische en Molukse cultuur. Wij willen daarmee met onze medewerkers het sociaal welbevinden van onze ouderen positief bevorderen. Wanneer men zich ‘senang’ voelt heeft men in onze visie minder zorg nodig. Op die manier willen wij het leven van onze ouderen extra kleur geven, ook al moet er wellicht een beroep op professionele zorg gedaan worden.