Dagverzorging - Residentie Buitenzorg
Adoe, ramah tamah in een sfeer van tempo doeloe met de geur van verse boemboes?’ Bij Residentie Buitenzorg is dit dagelijkse kost. In onze WLZ gecertificeerde zorginstelling staan warmte, gastvrijheid en respect voorop. Ons zorgaanbod is zeer compleet en bestaat uit dagverzorging, thuiszorg, verpleeghuiszorg, huishoudelijke zorg en maaltijdvoorziening. Wij zijn gespecialiseerd in wonen, zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen of ouderen die zich met onze cultuur verwant voelen. Onze ervaring is dat ouderen met een Surinaamse of Antalliaanse achtergrond zich ook thuisvoelen in onze doelgroepgerichte zorg. In het Noorden en Oosten van Nederland zijn we dé full-service woonzorgorganisatie voor cultuurspecifieke zorg met roots in de gordel van smaragd. We zijn gevestigd in Groningen, Assen, Drachten en Almelo.
Indonesische ouderenzorg, senang zorg, senang, molukse ouderenzorg, chinese ouderenzorg, thuiszorg, moluks, indonesisch, dagbesteding, indonesische maaltijden, molukse maaltijden, ouderenzorg almelo, ouderenzorg groningen, ouderenzorg assen, ouderenzorg drachten, assen, drachten, groningen, almelo, antilliaanse ouderenzorg, surinaamse ouderenzorg, verzorgingstehuis, maaltijdservice, bejaardentehuis, woonzorgcentra, residentie buitenzorg, adeline schiphuis, alfons schiphuis, nederlandse-indische ouderen, allochtone ouderen, nederland, indonesie, china, indische ouderenzorg
15541
page-template-default,page,page-id-15541,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16095
 

Dagverzorging

Residentie Buitenzorg biedt dagverzorging die specifiek is gericht op Indische en Molukse ouderen en ouderen die zich daarmee verwant voelen. Wij vinden het belangrijk dat de ouderen zich op de dagverzorging ‘senang’ ofwel ‘thuis’ kunnen voelen. De middagmaaltijd speelt bij de dagverzorging een belangrijke rol. Uiteraard wordt in de regel een heerlijke Indische maaltijd verzorgd.

Hebt u moeite met structuur en het vasthouden van een dagelijks ritme? Voor de doelgroep bieden wij in groepsverband cultuurspecifieke en zinvolle dagbesteding. Wij doen er alles aan dat u zich senang voelt in een sfeervolle en veilige omgeving. U komt in aanmerking voor dagverzorging als u door leeftijd, ziekte of beperking, regelmaat en structuur nodig hebt om de dag vorm te geven.

Betrokken professionele begeleiders verzorgen uiteenlopende activiteiten die uitgaan van de cultuurspecifieke achtergrond van de doelgroep, zoals krant lezen, gymnastiek, spelvormen, geheugentraining, dans en muziek. Een warme maaltijd is steevast het hoogtepunt van de dag. Dagverzorging valt onder de Wmo. De gemeente is hiervoor verantwoordelijk. ‘Mampir’ om de sfeer te proeven? U bent van harte welkom.

  • Aanvraag : U kunt een indicatie voor dagverzorging aanvragen via het Wmo-loket van de gemeente. We helpen u daarbij als dat nodig is. Dagverzorging wordt vaak aangeduid als maatwerk ondersteuning omdat dit aan moet sluiten bij de specifieke behoefte van de aanvrager.
  • Eigen bijdrage: Voor de huishoudelijke hulp betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van uw eigen bijdrage stelt de gemeente vast op basis van uw inkomen en vermogen.
  • Locaties: Groningen, Assen, Almelo, Drachten
  • Wachtlijst: Er is voor dagbesteding/dagverzorging geen wachtlijst.