Dagverzorging - Residentie Buitenzorg
Adoe, ramah tamah in een sfeer van tempo doeloe met de geur van verse boemboes?’ Bij Residentie Buitenzorg is dit dagelijkse kost. In onze WLZ gecertificeerde zorginstelling staan warmte, gastvrijheid en respect voorop. Ons zorgaanbod is zeer compleet en bestaat uit dagverzorging, thuiszorg, verpleeghuiszorg, huishoudelijke zorg en maaltijdvoorziening. Wij zijn gespecialiseerd in wonen, zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen of ouderen die zich met onze cultuur verwant voelen. Onze ervaring is dat ouderen met een Surinaamse of Antalliaanse achtergrond zich ook thuisvoelen in onze doelgroepgerichte zorg. In het Noorden en Oosten van Nederland zijn we dé full-service woonzorgorganisatie voor cultuurspecifieke zorg met roots in de gordel van smaragd. We zijn gevestigd in Groningen, Assen, Drachten en Almelo.
Indonesische ouderenzorg, senang zorg, senang, molukse ouderenzorg, chinese ouderenzorg, thuiszorg, moluks, indonesisch, dagbesteding, indonesische maaltijden, molukse maaltijden, ouderenzorg almelo, ouderenzorg groningen, ouderenzorg assen, ouderenzorg drachten, assen, drachten, groningen, almelo, antilliaanse ouderenzorg, surinaamse ouderenzorg, verzorgingstehuis, maaltijdservice, bejaardentehuis, woonzorgcentra, residentie buitenzorg, adeline schiphuis, alfons schiphuis, nederlandse-indische ouderen, allochtone ouderen, nederland, indonesie, china, indische ouderenzorg
15541
page-template-default,page,page-id-15541,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
 

Dagverzorging

Residentie Buitenzorg biedt dagverzorging die specifiek is gericht op Indische en Molukse ouderen en ouderen die zich daarmee verwant voelen. Wij vinden het belangrijk dat ouderen zich op de dagverzorging ‘senang’ ofwel ‘thuis’ kunnen voelen. De warme middagmaaltijd vormt een belangrijk onderdeel van de dagverzorging. Uiteraard wordt er vaak heerlijk Indisch gegeten, maar dit wordt ook wel eens afgewisseld met de Westerse keuken.

Hebt u moeite met structuur en het vasthouden van een dagelijks ritme of voelt u zich soms eenzaam?
Voor deze doelgroep bieden wij in groepsverband cultuurspecifieke en zinvolle dagbesteding. Wij doen er alles aan dat u zich senang voelt in een sfeervolle en veilige omgeving. U komt in aanmerking voor dagverzorging als u door leeftijd, ziekte of beperking, regelmaat en structuur nodig hebt om de dag vorm te geven.

Betrokken professionele begeleiders verzorgen uiteenlopende activiteiten die uitgaan van de cultuurspecifieke achtergrond van de doelgroep, zoals krant lezen, gymnastiek, spelvormen, geheugentraining, dans en muziek. Een warme maaltijd is steevast het hoogtepunt van de dag.

Dagverzorging valt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of onder de Wet langdurige zorg (Wlz). In geval van de Wlz vormt dagverzorging onderdeel van het zorgpakket (zowel bij zorg met verblijf als zonder verblijf) Er is dan geen aparte indicatie nodig. Voor dagverzorging vanuit de Wmo is een indicatie nodig. Deze wordt door of namens de gemeente afgegeven. Wij kunnen u ondersteunen bij het aanvragen van dagverzorging. De WMO vergoed geen maaltijd tijdens de dagbesteding, tegen een vergoeding van 5 euro kan u uiteraard gezellig mee eten op de dagbesteding.

Wij bieden dagverzorging aan:

  • Cultuurspecifieke dagverzorging (Groningen en Almelo). Deze dagverzorging is in de basis bedoeld voor ouderen uit de doelgroep die structuur en ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Ook hier wordt gewerkt met een dagprogramma. Daarin staat de cultuurspecifieke achtergrond van onze doelgroep centraal. Het programma bestaat uit uiteenlopende activiteiten die in groepsverband worden aangeboden, zoals spelvormen gericht op geheugen en motoriek, het gezamenlijk bespreken van actualiteiten of onderwerpen. Er is professionele begeleiding aanwezig op de dagverzorging. Bewoners van de verpleegunit kunnen desgewenst ook naar deze dagopvang, bijvoorbeeld om sociale contacten te onderhouden.

Wilt u kennis maken met onze dagverzorging? ‘Mampir’ oftewel langskomen om de sfeer te proeven kan altijd. U bent van harte welkom.

  • Aanvraag : Met uitzondering van dagverzorging vanuit de Wlz kunt een indicatie voor dagverzorging aanvragen via het Wmo-loket van de gemeente. Dagverzorging wordt vaak aangeduid als maatwerk ondersteuning omdat dit aan moet sluiten bij de specifieke behoefte van de aanvrager.
  • Eigen bijdrage: Voor dagverzorging betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van uw eigen bijdrage stelt de gemeente vast op basis van uw inkomen en vermogen.
  • Locaties: Groningen, Almelo.