Cliëntondersteuning en cliëntvertrouwenspersoon - Residentie Buitenzorg
Adoe, ramah tamah in een sfeer van tempo doeloe met de geur van verse boemboes?’ Bij Residentie Buitenzorg is dit dagelijkse kost. In onze WLZ gecertificeerde zorginstelling staan warmte, gastvrijheid en respect voorop. Ons zorgaanbod is zeer compleet en bestaat uit dagverzorging, thuiszorg, verpleeghuiszorg, huishoudelijke zorg en maaltijdvoorziening. Wij zijn gespecialiseerd in wonen, zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen of ouderen die zich met onze cultuur verwant voelen. Onze ervaring is dat ouderen met een Surinaamse of Antalliaanse achtergrond zich ook thuisvoelen in onze doelgroepgerichte zorg. In het Noorden en Oosten van Nederland zijn we dé full-service woonzorgorganisatie voor cultuurspecifieke zorg met roots in de gordel van smaragd. We zijn gevestigd in Groningen, Assen, Drachten en Almelo.
Indonesische ouderenzorg, senang zorg, senang, molukse ouderenzorg, chinese ouderenzorg, thuiszorg, moluks, indonesisch, dagbesteding, indonesische maaltijden, molukse maaltijden, ouderenzorg almelo, ouderenzorg groningen, ouderenzorg assen, ouderenzorg drachten, assen, drachten, groningen, almelo, antilliaanse ouderenzorg, surinaamse ouderenzorg, verzorgingstehuis, maaltijdservice, bejaardentehuis, woonzorgcentra, residentie buitenzorg, adeline schiphuis, alfons schiphuis, nederlandse-indische ouderen, allochtone ouderen, nederland, indonesie, china, indische ouderenzorg
15962
page-template-default,page,page-id-15962,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16095
 

Cliëntondersteuning en cliëntvertrouwenspersoon

Onafhankelijke cliëntondersteuner

Iedereen die recht heeft op zorg uit de Wet langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringswet (Zvw) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u of uw naaste met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg. Hieronder verwijzen wij u door naar onafhankelijke cliëntondersteuners.

Wet langdurige zorg

Voor de Wlz kunt u onder meer terecht bij:

Stichting Mee: www.mee.nl

Zorgbelang: www.adviespuntzorgbelang.nl

Meer informatie over de onafhankelijke cliëntondersteuner kunt u vinden op de websites van de zorgkantoren van Menzis en Zilveren Kruis:

www.menziszorgkantoor.nl/contact/onafhankelijke-clientondersteuning

www.zilverenkruis.nl/zorgkantoor/klanten/woordenlijst/woorden/clientondersteuning

Wet maatschappelijke ondersteuning

Voor onafhankelijke cliëntondersteuning in het kader van de Wmo kunt u ook bij Mee en Zorgbelang terecht. U treft hierboven verwijzingen aan naar de websites van beide organisatie.

Voor vragen of doorverwijzing naar een onafhankelijk cliëntondersteuner kunt u ons natuurlijk ook benaderen.

 

Clientvertrouwenspersoon

Mensen met een verstandelijke beperking en met een psychogeriatrische aandoening die onvrijwillige zorg krijgen, vallen vanaf 1 januari 2020 onder de Wet zorg en dwang (Wzd). Vanaf dat moment hebben deze mensen wettelijk recht op ondersteuning van een cliëntenvertrouwenspersoon (CVP). De CVP ondersteunt cliënten in het proces van omgaan met onvrede over de geboden onvrijwillige zorg, de opname of het verblijf. De cliëntenvertrouwenspersoon signaleert ook of de rechten van cliënten voldoende gewaarborgd worden.

In Groningen, Drenthe en Friesland wordt de cliëntvertrouwenspersoon geleverd door Quasir. In Twente via het LSR.

Contactgegevens: www.quasir.nl en 085 4874012 www.hetlsr.nl en 088 2015900

Jane Kral van Quasir is voor de locatie in Groningen aangewezen als cliëntvertrouwenspersoon. Zij is te bereiken op 06-82532493 En via e-mail: janekral@quasir.nl