Kerst bij Residentie Buitenzorg - Residentie Buitenzorg
Adoe, ramah tamah in een sfeer van tempo doeloe met de geur van verse boemboes?’ Bij Residentie Buitenzorg is dit dagelijkse kost. In onze WLZ gecertificeerde zorginstelling staan warmte, gastvrijheid en respect voorop. Ons zorgaanbod is zeer compleet en bestaat uit dagverzorging, thuiszorg, verpleeghuiszorg, huishoudelijke zorg en maaltijdvoorziening. Wij zijn gespecialiseerd in wonen, zorg en welzijn voor Indische en Molukse ouderen of ouderen die zich met onze cultuur verwant voelen. Onze ervaring is dat ouderen met een Surinaamse of Antalliaanse achtergrond zich ook thuisvoelen in onze doelgroepgerichte zorg. In het Noorden en Oosten van Nederland zijn we dé full-service woonzorgorganisatie voor cultuurspecifieke zorg met roots in de gordel van smaragd. We zijn gevestigd in Groningen, Assen, Drachten en Almelo.
Indonesische ouderenzorg, senang zorg, senang, molukse ouderenzorg, chinese ouderenzorg, thuiszorg, moluks, indonesisch, dagbesteding, indonesische maaltijden, molukse maaltijden, ouderenzorg almelo, ouderenzorg groningen, ouderenzorg assen, ouderenzorg drachten, assen, drachten, groningen, almelo, antilliaanse ouderenzorg, surinaamse ouderenzorg, verzorgingstehuis, maaltijdservice, bejaardentehuis, woonzorgcentra, residentie buitenzorg, adeline schiphuis, alfons schiphuis, nederlandse-indische ouderen, allochtone ouderen, nederland, indonesie, china, indische ouderenzorg
15861
post-template-default,single,single-post,postid-15861,single-format-standard,bridge-core-2.4.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-22.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16095

Kerst bij Residentie Buitenzorg

Nederlanders doen met kerst vaak spelletjes. Wij luisteren liever naar muziek. Waar Indische en Molukse ouderen nog meer van houden?

Van lekker eten natuurlijk! Met kerst gaan de koks van Residentie Buitenzorg dan ook helemaal los.

Senang

Dit kerstfeest is georganiseerd door de directie van Residentie Buitenzorg. Samen met onze medewerkers,  stagiaires en vrijwilligers willen wij ervoor zorgen dat u zich thuis voelt. De dagelijkse Indische maaltijd en de activiteiten gericht op de Indische en Molukse cultuur staan bij ons hoog in het vaandel.

Wij zijn pas tevreden als u zich senang voelt! Eten is voor de ouderen het hoogtepunt van de dag. Tijdens het eten komen de gesprekken op gang. Over vroeger, over nu. Omdat het eten zo belangrijk voor hen is bezuinigen we daar niet op.

Angklung – Het geluid van heimwee de klank van Indonesië

Professionele Indische, Indonesische, Molukse en Nederlandse koks bereiden het eten. De keukencrews uit Groningen en Almelo hebben de kerstmaaltijd van vandaag gemaakt. De gasten komen ook uit die steden. Sommigen zijn cliënten van de dagopvang anderen wonen in de seniorenappartementen van Buitenzorg.

De kerstviering vindt plaats in de eetzaal van locatie Almelo. Wanneer de deuren open gaan verwelkomt de directie de gasten.

De heer Neijendorff is de Angklung-speler van vandaag. Hij treedt vrijwel maandelijks op onder meer in Burgers Zoo en dierentuin Taman Indonesia. De 75-jarige krijgt schouderklop na schouderklop.

Gezelligheid en bezinning

Koffie, thee en etagères met koekjes als bika ambon, kwee lapis en dadar goeloeng. Allemaal in miniformaat en verpakt in cellofaan. De cellfaantjes zijn er nog niet af of de dapoer-boys komen langs met loempia’s en lempers.

Een van de medewerkers doet een Balinese dans. Sierlijk hoofd,- schouder,- voet,- en heupbewegingen gaan vloeiend in elkaar over. De gasten zijn verrukt: “adoeh boleh” Daarna kunnen ze zelf dansen op muziek van Dolly Parton en  Elvis Presley.

Het buffet:

Op het menu staat gele rijst met rendang, ajam goreng, sate, sambal goreng tempé, sambal goreng kentang, frikadel, tjap tjoy en atjar.

Drie kwartier later is iedereen klaar met eten en is het weer Angklung-tijd. De heer Nijendorff deelt de bamboe instrumenten uit en laat ons  Stille Nacht en Terang Boelan spelen. Daarna is het feest over. “Lieve tante Adeline, bedankt voor de mooie avond!”

(Bron: tekst:Patricia Jacob fotografie: Serge Ligtenberg)